N som i Norge.

Nya planer igen! Alltså, normalt sett gillar jag planering. Överraskningar är generellt inte min kopp te. Berättade jag om mitt spontana planerade inköp i tisdags? Jag köpte en ukulele. Finaste namnen på ett instrument. Helt gul. Och blank. Jag köpte en liten sångbok till och planerade att avnjuta den svenska sommaren tillsammans med min ukulele. Min ukulelesommar ser ut att få vänta, för jag ska inte vara särskilt mycket i Sverige i sommar. Igår fick jag ett jobb i nordligaste norr, där Europa slutar. I Nordkap. Fruktansvärt lång bort från det mesta och ännu längre bort från min chico i Spanien. Men jag har lovat att hälsa på honom i augusti.
En vecka kvar med plugg nu, B-uppsatsen ska äntligen bli färdig. Till helgen får jag finbesök från förr och någon dag senare flyttar jag ut. Och sen far jag mot en norsk sommar. 
 
 
Sommar är fint. Ungefär det bästa med Sverige.

Med något kulturellt i blicken

Just det, igår hade jag bokat in en dejt med kära Michaela. Efter alldeles för lång tid utan kulturella upplevelser tänkte vi att det var dags att turista i lilla Växjö! Sagt och gjort! Vi tittade på utställningen över svenska utvandrare på Utvandrarnas hus, blickade in i Vilhelm Mobergs skrivarstuga och tog oss en titt på en vampyrutställning. Därefter gick vi vidare till nästa stopp, Smålands museum. Eftersom ingen av oss känner till Eddie Meduza särskilt väl hoppade vi den utställningen och gick rakt på glaskonsten. Tänk att man kan göra så mycket konstigt av glas. Det tyckte vi var kul.
 
Ni får hålla tillgodo med mobilbilder. Den här skapelsen kunde vi inte sluta fnissa åt. 
 
Glasbullarna däremot var riktigt söta! 

Osäkra planer

Det perfekta jobbet som konst- och slottsguide på ett slott tillgavs någon annan. Med andra ord är min sommar fri från planer, utöver flytten i augusti.
Idag var jag på studievisit i Lund. Jag hade inte tidigare varit i Lund, har faktiskt knappt satt min fot i Skåne, men nu vill jag bo där. Det var det sötaste lilla staden! Små gulliga hus, ståtliga nationalromantiska tegelbyggnader och den härliga skånska dialekten. Nu må det vara så att man i maj månad blir en smula betagen i all grönska, men jag tror jag vet var jag vill bo nu. Studiebesöket i sig var intressanta till viss del, men jag vet fortfarande inte vad jag kan göra med en kandidatexam i svenska. Att jobba på SAOB är nog i alla fall inget för mig.
 
Grönska i Sörmland.
 
| studentliv, vardag | En kommentar |
Upp