Med en mojito i hand och fodrade skor

Idag, den 28 oktober 2012, celebrerar jag 22 år på jorden. Och min namnsdag. Firade gjorde vi lite igår, ett par partyglada stockholmskor och jag. Vi gick till det mysigaste och enda utestället i stan som jag har varit på. Retroinredningen, borden som såg ut som LP-skivor och de härliga blandningen av människor fick mig att tänka på härliga Norrbotten. Musiken var också alldeles i min stil. Jag tror minsann att jag har hittat ett favorithak. Det var en himla trevlig upplevelse, bortsett från den störiga 40-åringen som aldrig gick. Klockan 02 (eller var hon 01? Att ställa om klockan kan vara förvirrande ibland) gick vi mot busshållsplatsen, åkte söderut mot campus och gick hem i kalla minusgrader. 
Mer ska jag fira i veckan med mamma och pappa när jag åker till hemstaden. Och lite ikväll också, en viss chico och jag har bokat in en skypedate.

En sån där helg

Fredagskvällen på jobbet var intressant, men lång. Så lång att jag inte somnade förrän vid femtiden på lördagsmorgonen och sov 4 timmar innan körövningen (kör som i sång, inte bil). Många timmars sjungande slutade med att tonerna inte hamnade där de skulle och det blev slutligen dags att gå hem. Hem och se på film! Jag tycker att europeisk film är intressant. Jag försöker att hålla igång min spanska med spanska filmer och beslutade mig för den fransk-spanska L'auberge espagnole som skildrar livet som erasmusstudent i Spanien, som jag ju själv har upplevt. Dock var min erfarenhet inte fullt lika dramatisk. Idag var jag pepp på att höra ännu mer spanska på film, men det är så svårt att titta på film själv. Rastlösheten kryper uppför benen. Jag försökte se Superbad med spansk dubbning. Inte allt låter roligare på spanska, men vissa dialoger blir så mycket lustigare på castellano. I'm McLovin' blir Soy McLovin' med världens roligaste röst. Då fnissar man högt i sin ensamhet.
 
 

Bland nominalfraser och med-attribut

Den här morgonen när jag vaknade tänkte jag att det skulle blir kul att jobba ikväll. På torsdagar kör vi pubkvällar, ibland har vi också musikquizar. Dagar som denna när vi inte har något arrangerat brukar det vara rätt lugnt med folk, inte alls samma stress som på fredagar. En rätt chill stämning. Men. Ett "Vi ses imorgon kvart över 10!" efter dagens retorikföreläsning fick mig att inse att det här kommer att bli en lång dag, och imorgon en ännu längre dag med tidig föreläsning och sen kväll med jobb. Men nu behövde de en jobbare mindre så jag slapp undan kvällens pass! I stället ska jag på ett spinningpass och läsa in mig lite mer på ordfraser. Spinning måste förövrigt vara bland det värsta som finns.
 
Rätt skönt att hoppa en arbetskväll, då får man lite mer tid för annat. Ikväll har jag en skypedate med den här spanjoren! Bild från förra sommaren när vi turistade i huvudstaden.
Upp