Det kittlar i resenerverna

Precis så är det! Jag är jättepepp på att packa en väska och upptäcka något nytt! Universitet organiserar en resa till Marakesh i Marocko i maj, men frågan är om det är värt... De guidade turerna som erbjuds hålls endast på spanska :/ Och trots mina skills känns det inte helt värt om man förstår ungefär hälften. Min chico är inget stort fan av marockaner på grund av att de är ökända machister. Dessutom är det ju det här med Västsaharakonflikten... Men jag vill ju resa någonstans, kanske en weekend i Santander eller Barcelona!
Kanske vill någon från Sverige möta upp mig någonstans? Let me know!

Overload, overload!

Seg uppdatering, jag vet, men nu när allt har kommit igång på riktigt har jag fullt upp hela dagarna. Idag hade jag min första tentamen i Spanien. Engelska var ämnet, på proficiency-nivå och man förundras över att dessa studenter, framtida översättare och tolker, brister i språket på så många delar. För min del gick det helt ok, klarade listening-delen, resten får vi se!
Helgen gick fort, Sevilla-visit, utgång och fejkmexikansk mat en dag, plugg och sjukling nästa, och mer plugg.
Resplaner ligger i luften! Min mexikanska amiga försöker övertala mig att åka med till Marocko i maj. Det sura är dock att de guidade turerna som erbjuds hålls endast på spanska... Dessutom pratar jag och min chico om att äventyra tillsammans i juli, när allt plugg är över.

Utflyttad och inflyttad

Äntligen ute från residenset! Egentligen var det inte ett dåligt ställe, men inte alls det ultimata för min tid i Sevilla. Bostadsletandet fortsätter. I söndags stal jag lite av min chicos tid och vi var och tittade på ett rum till mig. Lägenheten låg i området Triana, väldigt centralt men på andra sidan floden, och skulle delas med 5 personer. Varav av 2 av dem intresserade var två italienska killar, vilket min chico inte tyckte lät som världens höjdaridé. Efter att ha sett "AC:n" som var en fläkt med tre hastigheter (viktigt att poängtera) beslutade jag mig för att det inte var stället för mig. Jakten går vidare.
Tillsvidare bor jag hos min chico och hans familj, vilket inte är helt fel. Det finns alltid någon att prata med och jag behöver varken bry mig om att laga mat, handla eller att tvätta, men att ha något eget med plats för mina saker vore trevligt.TrianaJungfruvällfärd kan man stöta på i Triana i maj. Då färdas spanjorer långväga i dessa vagnar i klädda flamencoklänningar, allt för jungfru Maria!
Upp