Det är tomt här nu

Spanjoren har åkt hem till sitt. Jag bor hemhemma i väntan på att åka till Storbritannien. Saker är inte riktigt som de brukar med andra ord. Jag cyklar till torget i en stad som inte är min längre och träffar vänner från förr som inte bor här. Lite som om semestern inte tar slut. På tal om semester så åkte den här svealandssvensken och el Chico på dagstur en dag. Vi åkte österut från Växjö och landade i Kalmar och Öland. Så här såg det ut.
 
 
 
Jag har aldrig riktigt varit i Kalmar förut, men oj vad det kryllar av fina hus! Det här vill jag bo i.
 
 
Det finns fina dörrar också!
 
 
Efter att ha varit runt på Kalmar slott tog vi oss över bron och till Öland. El Chico ville absolut stanna bilen och fota bron. Så vi gjorde det (ses till höger i bild).
 
 
 
Öland är verkligen som en annan värld. Hur mysigt som helst! Gårdsbutiker, fik och B&B överallt. Vi stannade till här.
 
 
 
Ägarna hade den goda smaken att pynta trappen med pelargoner. Min bästa sommarblomma!
 
 
 
Och väderkvarnarna. Hur många som helst och överallt. Exotiskt.
 
 

På besök i Småland

I förra veckan packade jag och el chico den lilla vita lånebilen och åkte mot Småland. Huvudanledningen var (förutom påhälsning av Växjö och vänner♥) städning och packning i min lägenhet innan den hyrs ut under höstterminen
En eftermiddag struntade vi städandet och styrde mot Växjö centrum.
 
Sötnosen har pratat om lunchbuffén på den neo-asiatiska restaurangen Rose Garden sedan vi sist var där. Sushi, woker, friterat, dumplings och såser i en salig blandning. Går bara att älska!
 
 
 
Därefter for vi norrut mot Kronobergs slottsruin. Egentligen är ruinen inte så märkvärdig i sig (och inte värda sin 25 riksdaler i inträde), men jag ville ta honom dit då naturen runt omkring är fantastisk.
 
 
Han har en dröm om att krama en ko. Han försökte locka med gräs och ko-språk, men den ville inte närma sig. El chico och kon = inte amigos
 
 
Jag fotade såklart.
 
 
Även el chico hade en kamera och var dessutom himla stylish.
 

Dagen då vi for till glassrestaurangen

Dessa dagar är som en enda dimma. Varje dag har vi haft långsamma frukostar, el chico och jag. Vi har ätit lunch hos mamma, bott hos pappa och ibland åkt på utflykter. En helg åkte vi med pappa till Söderköping. El chico älskar verkligen glass. Själv är jag inte direkt en glassperson, men såklart skulle han få uppleva Smultronstället, Söderköpings glassrestaurang. Redan kvällen innan satt vi och tittade på glassmenyn på internet. Han kunde inte bärga sig.
 
 
En vill ju inte ha en tråkig glass. Äppelpajglass i kopp!
 
 
Med Spanjoren och hans glass.
 
 
Och Pappan.
 
 
Söderköping är en himla mysig och promenadvänlig stad. Vi visade el chico runt och pappa provade kameran.
 
 
Det här fönstret är en bonus. Så drömskt!
Upp