Norsk invation

... i immunsystemet. Det är så trist att vara sjuk, men det kanske är sånt man har lediga dagar för.
Vad har hänt sedan sist? Jo, internet har ju börjat lagga rejält. Därfr kommer det kanske inte ske så mycket uppdateringar här framöver. Det har firats midsommar och mina fantastiska föräldrar har flyttat åt mig hemma i Sverige. Studentkollektivet i huset var inte för mig och nu återstår flytten till egna lägenheten i augusti.
Här knallar det på. Jag jobbar mycket i cafét och i restaurangen med servering. Det bästa med serveringsjobbet är att det alltid finns mat över. Buffémat som folk betalar mycket pengar för. Extra gött är det eftersom mat generellt är så dyrt här, och de gemensamma köken som finns är så snuskiga.
Dagarna här har fått rutiner, vilket är rätt skönt. Men jag längtar massor till augusti. Några dagar i Sverige och några veckor i Spanien med min chico ♥.

Glad svensk midsommar!

I Norge firar man inte midsommar, i alla fall inte på svenskt vis. Man tänder en brasa, lite som vi gör på Valborg kan jag tänka mig.
Det är årets ljusaste dag, den klyschan har vi nog alla fått höra ett par gånger redan. Här på ön Magerøya är det svårt att tänka sig att det är ljusare idag än det var för en vecka sedan för det är liksom ljust hela tiden. Det konstanta dagsljuset byts successivt ut mot totalt mörker. Förstå det, två hela månader av natt. Svårt för en annan att greppa. Det normala livet för en fiskare i Honningsvåg.
 
Hamnen i byn en solig dag.
 

Så långt norrut det bara går

Efter några dagar börjar saker komma till sin rätta. Jag har äntligen internet på rummet, min resväska kom fram och jag börjar vänja mig vid det ständiga dagsljuset. Nu har jag varit ledig i två dagar och mest spelat på min ukulele hela tiden. Man lär sig himla mycket om man har tid och vilja! Ikväll ska jag jobba mitt andra pass i Nordkap. Vägen dit är helt fantastisk. Det finns renar överallt och landskapet är magiskt.
Tredje dagen här var kollade jag in Honningsvåg, byn som jag bor i. Den ser ut så här. Snön ligger ännu kvar på bergen, doften av hav och fisk och kalla vindar omringar en och man tänker att det är hiskligt svårt att ta sig härifrån.
 
Norska fjordar finns det gott om här. 
 
Husen här är ganska slitna, men utsikten är i alla fall fantastisk.
 
Upp