Bra saker just nu

När allt man gör är att fokusera på plugg och den ständigt överhängande kandidatuppsatsen och alla hemmahelger blir som vilken annan dag som helst kan en behöva komma ihåg vad som faktiskt ljusar upp tillvaron, om än bara lite grann. Härmed presenterar jag... *trumvirvel* - bra saker just nu-listan! Alla borde ha en sådan lista. Så man liksom inte glömmer bort det fina i livet, ni vet.
 
Här är min lista:
 
♦ Jag har börjat läsa igen. Det händer att man blir så opepp när man bara har näsan i kurslitteratur, men Haruki Murakami har fått mig intresserad igen. Norweigian Wood väntar på mig varje kväll nu. Fin läsning!
 
♦ Advent! För ju närmare advent, desto mer okej är det med julpynt! En adventsljusstake, en kalasglittrig stjärna, en god jul-hjärta och en pepparkaksburk höjer stämning här hemma.
 
♦ Biljetter till Emil Jensens show hänger på mitt kylskåp.
 
♦ Kompismiddagar har börjat igen. En vanlig måndagsmiddag förvandlas till ett mysigt kompishäng med god mat.
 
♦ Stickning kan vara himla rogivande. Vintermörker betyder mer handarbete i min värld.
 
♦ Klarar jag C-uppsatsen ska det äntligen inhandlas en systemkamera. Största moroten just nu.
 
♦ Jul betyder inte bara pynt, det betyder också familjemys och ledighet!
 
♦ Och efter jul väntas spansk besök, det bästa av allt!
 
 
Emil Jensen, min idol.

Welcome to the cave

Ni vet när en har så himla mycket plugg att man bara grottar in sig hemma? Det livet lever jag nu. Jag går bara ut för livsnödvändigheter såsom träning, mathandling och då och då socialiteter (en måste ju hålla liv i vänskaper!).  När en inte ens har riktiga föreläsningar går på, läser allt på distans och hänger med kandidatuppsatsen dag ut och dag in blir det hela lite mer påtågligt. Och lite farligt kanske. Jag börjar gilla mitt grottliv.
 
Den här finingen håller mina sociala nivåer på en jämn fin nivå. Längtar så till våren så att jag kan åka ner till Spanien och pussa på honom på riktigt!
 

Livet går vidare

Så äre! Veckan efter min käre chico återvänt till Spanien kom livet ifatt. Råplugg av danska och dagar av transkribering för kandidatuppsatsen blandat med dans på gymmet och Sankt Martin-firande. Sankt Martin är en tysk-belgisk (kanske firas det i fler länder) tradition som min tyska introduerade mig för. "Tyska?" Tänker kanske ni nu. Den här terminen har jag valt att engagera mig i att lära känna en utbytesstudent. Hon som jag blev matchad med är tysk och så himla rar! Det lustigaste är att hennes tyska kille pluggar en termin i Sevilla, där min kille bor! De två grabbarna träffades på en riktigt spansk bar förra veckan. Ibland är världen bra liten! Just det, Sankt Martin. Man äter ett gubbformat sött bröd och gör papperslyktor! Och en man klär ut sig och rider genom staden på en häst. Hur gulligt!?
 
Så här magiskt kan det vara på en promenad i en slottspark i Småland. Halloweenigt, eller hur?
 
 
 
 
Upp