Den där listan

Just nu cirkulerar den här listan i bloggvärlden. Här är min version.

Jag heter Simone. Ofta vet främlingar inte hur de ska uttala mitt namn. Men inte som på franska "Simånn", utan mer "Si-måne".
 
Jag är för tillfället morgonmysig hemma i Växjö och väntar på min tvättid.

Jag är bra på att ha en positiv attityd. Exempel på det: när jag beslöt mig för att jag såklart kan lära mig att spela ukulele och spelade en hel sommar i norska berg.

Jag är dålig på sport. Noll bollsinne över huvudtaget och skevt vänsterfotad. Däremot är jag ganska bra på motionsformer som kräver koordination.

Jag tycker inte om att dricka kaffe. Däremot är doften av kaffepulver en annan femma!

Jag läser gärna och ofta! Just nu ligger Jonas Gardells "Torka aldrig tårar utan handskar" på nattduksbordet.

Jag gillar när jag har fått till håret sådär riktigt bra. Vågor och volym på samma gång.

Jag sjunger när jag spelar ukulele.

Jag älskar idén om att ha en liten katt eller hund, men i praktiken vore det ohållbart den här tiden i mitt liv.

Jag är inte speciellt bra på att tycka om sådant som inte är jag. Jag gillar liksom min typ av musik. Jag behöver inte annan musik.

Jag tycker om när människor man inte har träffat på länge skickar ett "hej" och ett "kan vi ses snart?".

Jag föredrar pescetarisk/vegetarisk mat.

Jag är beroende av blåbärste och ansiktsolja.

Jag har på mig det som speglar mitt humör. Är en dag bara "njä", då blir kläderna också det. Är en dag däremor "heja!" har jag på mig fint och färg.

Jag dricker gärna alkoholfritt.

Jag lyssnar alltid på radio när jag äter frukost. Och på Institutet i P3. Vetenskapsradio, men rolig!

Jag blir arg när alla troll som härjar på internet och kommer fram ur sina grottor och hatar när kvinnorättskämpar konstaterar fakta.

Jag blir rädd av hajar och höjder. Och när jag tror att det kan finnas hajar i närheten. Det innebär tråkigt nog att jag aldrig i mitt liv kommer att dyka i barriärrevet eller lära mig att surfa och förmodligen inte heller att stå högst upp i Eiffeltornet.

Jag önskar att jag hade mer tid och pengar att hälsa på alla finisar jag har stött på i mina dagar.

Jag är uppväxt i en ganska död småstad med riktig småstadsmentalitet i Södermanland. "Var inte annorlunda" kan man säga är ledordet. Inte min drömboplats, men givetvis är det alltid fint att hälsa på mamma & pappa.
 
Dagens visdomsord. Bildkälla
 

Vår i farstun!

God torsdag på er! Fint väder idag. Ingen snö i Växjö inte. Däremot solsken, vårjackor, piggelin, solglasögon och pollenallergi. När det är så fint ute blir jag alltid klädinspirerad. De mörka varma vinterkoftorna byts ut mot ofodrade skor och glada färger! Egentligen är inte jag den som bryr mig om mode, snarare personlig stil. Ordet passar inte riktigt i min mun. Men klädinspiration gillar jag!
Så här skulle jag gärna klä mig just nu. Mitt hjärta klappar extra hårt får väskan och skorna ♥
 
 
 
 
| inspiration, kläder, personligt, stil | En kommentar |

En dag att fira (som inte borde behöva firas)

Minsann! För idag är det internationella kvinnodagen. Idag uppmärksammas många av de samhällsproblem som som särskilt riktas mot kvinnor, såsom våldsbrott mot kvinnor (85% begås av män), sexualbrott mot kvinnor (98% begås av män) kvinnlig könsstympning (sker varje dag), att kvinnor jobbar gratis från 15:53, för att bara nämna några.
Idag tar många svenska bloggare upp varför det är värt att uppmärksamma denna kvinnors dag och minst lika många vita kränkta män höjer sina röster för att förminska problemen och förminska kvinnornas talan. Det förstår jag mig verkligen inte på. För den som inte är en del av den utsatta gruppen kan väl knappast med logiska argument göra på detta vis? Det är ungefär som att vara en vit svenne-banan och uttala sig om att rasism inte existerar. Hur vet ni det liksom? Det gör mig både arg och ledsen.
Det är inte ni vita kränkta män som känner obehag när ni går ensamma ute på kvällen eller känner er obekväma när ni lämnas ensamma för några minuter på en bar en fredagkväll. Det är inte ni som får höra att ni är jävla boring när medelåldersmän söker er uppmärksamhet när ni inte är intresserade. Det är inte ni som tjänar mindre än era kollegor av motsatt kön. Det är inte ni.
Upp