Att strosa på Sevillas gator

Vad kan man då se när man är i Sevilla? Här kommer några exempel:Sötsaker, söta som bara den! Men visst är det fina?
Jag för vana att kika i skyltfönstret på konditorier, även om jag vet att chansen att jag faktiskt skulle tycka om något av bakverken är löjligt liten.
Tapas (såklart!) Här kan man se potatis i vitlöksröra och spenat i ost. Låter kanske inte jättegott, men det här är ett av mitt och min chicos favorittapasplace i Sevilla. De flesta går på max tre euro tapan!
Palmer, och många av dem! Men lika många apelsinträd kantar centrums gator. I april doftar hela staden av apelsinblommor.

Intressant arkitektur. Stadens arkitektur har moriska drag."Rätt att leva"
Politisk proganda kan man stöta på lite här och var. Spanjorerna är inte sena i att visa sina åsikter. Detta hänger ovanför ingången till katedralen och förespråkar anti-abort.

En dag i antikens Rom

Om man är sugen på upptäcksfärd en lördag i Sevilla kan man åka och titta på gamla romanska ruiner, som jag gjorde i lördags! Vi begav oss tidigt hemifrån och mötte upp med gruppen från universitet, min chico och jag. Vi äventyrade via busstransport och hoppade av i den lilla byn Santiponce som råkar vara byggd på romanska ruiner. Jag låter bilderna illustrera:

Fågelmosaik i Fågelhuset. Här har det en gång i tiden gått romare!
Tre av roms kjesare föddes på den här platsen. Man har hittat tydliga rester av en patio, som ni kan seUtanför gladiatorarenan. En offergåva till gudarna för att be om att fighten skulle gå välJag i arenan. Tydligen var romarna tokiga i blont hår. De tillfångatog ljushuvuden som mig och rakade av dem håret. Om blondinen vägrade höggs huvudet av... Allt för att få blonda peruker.

En kossa utanför mitt fönster

Skärtorsdag och vi taggade för att åka bort, iväg från Sevilla och ta en paus från alla måsten (även om några fick följa med i ryggsäcken). Vi for söderut, bilen fullpackad med fiskespön, mat, spel och somriga kläder. Tyvärr var vädret inte på våran sida under vistelsen, men nog var det vackert i Bolonia!
Vi besteg enorma sanddyner, hälsade på i Gibraltar, hade mysiga spelkvällar och besökte romanska ruiner. Kanske var detta för mycket för min svenska kropp som slog helt bakut och jag drog på mig både feber och migrän under dessa dagar. Men när jag mådde bra var det riktigt mysigt!Afrika på andra sidanLantturism! Vi hyrde en lägenhet där de hade höns springandes lösa på gården, och kossor som helt sonika traskade utanför vårt fönster.

Tyvärr har jag inga bilder från Gibraltar eftersom min kamera är trasig, men dit vill jag snart åka igen!
Upp