30 dagar och en lista - dag 2

Och vad ska vi titta på idag?
Dag 2: I min handväska
 
Eftersom jag ofta har saker på gång när jag lämnar hemmet bryggar min fina kånkenrygga få följa med i stället för en liten handväska. Den är prickig eftersom den dagligen är med på äventyr.
 
1. Ett litet barnsligt pennskrin som jag köpte på en skrivmaterialaffär på mitt spanska universitet. Det var det enda som inte hade dinosaurier på sig. 2. Min röda kalender, jag hade en likadan förra året. Jag gillar liksom färgen och det är en bra storlek. 3. Plånboken! Jag bytte nyss från min lila portmonä till en riktigt plånka. Den här köpte jag i Spanien. 4. Handkräm är bra för torrisar. 5. Cykellampa för cykling i mörker. 6. Min nya smarta telefon. I världens fulaste case. Men jag tänker att det kan ju vore coolt med ett rosa krokodilcase. I alla fall originellt. 7. Min vattenflaska följer alltid med! 8. Och paraplyet. Här regnar det ofta och mycket. 9. Pollenallergin har börjat visa sig och utan näsdukar överlever jag inte utomhus.

Två veckor och en dag

Egentligen två veckor och två dagar. För en hel dag kommer gå åt att resa. Att resa långt är segt. Jag får ont i benen och väntar rastlöst på att någon gång komma fram. Fram till det där bekanta, att se medelhavskustens kontrast mot det turkosa havet från flygplansfönstret och palmer vars blad far omkring i vinden på flygplatsen. Doften är också speciell. Inte alls samma som i Sverige. Och luften är liksom lite fuktig och kvav. Väl på flygplatsen kommer jag att vänta på min resväska och gå vidare mot tågstationen. Jag hoppar på ett tåg västerut, bort från kusten, in mot landet och kommer ännu en gång in det rastlösa väntandet. Men det kommer att vara värre än förut, förväntan kommer att bubbla upp och jag kommer inte att kunna låta bli att le där på det spanska tåget. För jag vet att när jag kommer fram kommer jag att mötas upp av honom, min favoritperson. Och det kommer att bli ett mycket kärt återseende, om två veckor och två dagar.
 
 
 

En svensk fredag

Igår träffade jag upp en kär smålandsvän för en redig liten tacokväll á la svenskt fredagsmys. Det pratades relationer och allmänna tankar och funderingar luftades. Vi drog sedan vidare till studentbaren på campus för att pynta lite grönt inför gårdagens St Patrick's-tema. Jag tog tillfället i akt och jag förklarade att när jag i torsdags sade att jag ville prata om fiskporr i ett eventuellt radioprogram syftade jag på Genusfotografens inlägg(länk) om ämnet, det är inte så att jag har någon skum fiskfetish. Däremot tycker jag att genusfrågor är mycket intressanta och något som borde ta mer plats i media. Det är inte okej att genomssnittskvinnan jobbar gratis efter klockan 15:52 varje dag, varför är det så? Och varför är normen att kvinnor ska vara hårfria medan män inte ska vara trots att båda könen är biologiskt utvecklade att ha håriga kroppar? Så ett genusprogram i studentradio, kanske kanske. Vi får se. Kanske döper vi programmet till "Fiskporr".
Upp