Mitt i allt

Sommaren närmar sig med stormsteg och problemet med sommarsysselsättning kvarstår... Jag förstår inte hur det kan verka så omöjligt att få ett jobb efter mer än 20 sökta. Visserligen sökte inte alla företag personal men ändå. Plan B är att läsa en sommarkurs på distans. Och kanske hänga i Spanien. Vi får helt enkelt se.
Men innan sommaren är det B-uppsats och språksociologi som gäller! Och kalas, dop, inflyttningshusfest och andra festligheter.
 
Förra veckan var det feria i Sevilla. Det här är första ferian på 4 år som jag missade. Tråkigt tycker jag, särskilt när jag för två veckor sedan var och tittade på alla fantastiska flamencoklänningar, rosor för håret och plastiga örhängen i alla möjliga färger.
 
Feria! En dag ska jag också ha en flamencoklänning!
| Sevilla, feria, livet | En kommentar |

Goda dagar

Jag vet, det har varit ekande tomt här ett tag. I Spanien gick tiden så himla fort och man vill ju hellre göra annat än att sida framför en skärm. Jag kom tillbaka till Sverige för en vecka sedan. Efter en masa resande landade jag i min säng i min hemstad. Allt kändes lite som en dröm. På måndagen tog jag tåget söderut och verkligenheten slog till när jag insåg hur mycket jag måste ta igen. Och det är precis vad jag har gjort den här veckan, vilket ju förklarar min bloggfrånvaro.
Hursomhelst, hur var det i Spanien då? Är en fråga som har ställts många gånger den här veckan. Givetvis var det fantastiskt. Vädret var mestadels kallt och tråkigt men det gör ju ingenting när man har en chico som kan hålla om en. Vi hittade på saker nästan varje dag, strosade på Sevillas vackra gator, tittade på film, gick på restaurang och turistade. Turistandet gjorde vi dock inte för min skull, som man skulle kunna tro. Jag vågar nog påstå att jag hittar lite bättre än min kära chico i Sevillas centrum. Vi besteg "las Setas" ett trämonument mitt i stan där min chico inte hade varit förut, men jag hade det och trots min höjdrädsla ville jag visa honom utsikten. Några riktigt bra dagar med andra ord.
 
Sevilla. Staden är förtrollande vacker och jag kommer nog aldrig att se mig mätt på byggnaderna från  alla möjliga sekel. Rosa är en fin färg på kyrkor.


Mitt emot den rosa kyrkan hittar man den här som är lite mer subtil där den står inträngd bland husen. Härliga apelsinträd!
 
Hit ska man gå om man vill verka spanjor en vardasgkväll. Ta en öl och chilla med dina amigos.
 
Utsiktet från Las Setas (Svamparna). 
 
Och vi såklart <3
 

Kalasbra vardag

Idag är inte en helt vanlig onsdag, idag har både jag och min chico tagit ledigt från våra måsten och ska vara tillsammans hela dagen. Himla bra sätt att spendera en onsdag på. Det finns planer på strosande på Sevillas trånga gator, shopping i butiker som inte finns hemma i Sverige, en utelunch med spanska tapas och vad som mer händer får vi se. Förhoppningsvis kommer jag kunna visa lite bilder.
Hoppas ni alla får en lika bra onsdag som jag tänker ha!
Upp