Valborg 2014

Gillar ni min nya design? Jag hoppas det. Ibland när en är helt uppe i något och vet att en kommer missa den svenska sommaren (igen) kan det behövas pepp på annat håll. Färgterapi, typ. Hoppas att ni också blir pepp!
 
Idag börjar mitt minilov. Igår examinerades den onödigaste kursen jag har tagit på akademisk nivå. Skönt att det är över, och idag är det Valborg! Med häng, som sig bör. Jag har lovat att göra pannkakor. Imorgon är jag helt ledig. Alltså HELT. Alla akademiker vet hur sällan det händer. Och oftast bara i en dag (om man inte räknar sommarlov som arbetslös). På fredag åker jag hem för på lördag vankas bröllop. På söndag systerkalas. Att koppla av när man kan koppla bort är guld värt.
 
Alltså vår!

30 dagar och en lista - dag 5

Dag 5: Det här hade varit najs att äta idag
 
Jag brukade vara en person som tyckte om det mesta och inte var rädd för att prova saker. På min topp 4 "konstigaste saker att ha smakat" ligger snigel, kycklinghjärta, bläckfisk med tentakel och grisfett. Numera har jag tagit avstånd från kött. Inte så att jag är vegetarian, men jag äter i stort sett aldrig kött hemma. Den främsta anledningen till att jag har minskat min köttkonsumtion är att jag anser det vara omoraliskt av människan att föda upp djur i fruktansvärda miljöer för att själv ha djurets döda kropp på matbordet. Det rimmar liksom illa med den fredfulla värld som jag önskar fanns. Att inte låta djuren leva värdiga liv är i mitt tycke vedervärdigt. Produktionen är alltså mitt största problem med kött. Äter jag kött (vilket jag aldrig gör ensam) köper jag ekologiskt eller vilt. Eller fisk. Gärna nyckelhålsmärkt fisk fångad i havet.
Det finns ett ord för sådana som jag. Vi som gärna äter vegetariskt men av olika skäl inte kan kalla oss vegetarianer. Flexitarian. Varför jag väljer att stanna på flexitarianstadiet beror på att min kärlek bor i Spanien a.k.a. Köttlandet. Landet där kött är lika självklart som allt annat. Dessutom bor han hemma. Att inte äta kött skulle därmed skapa tusen problem. Att nästan inte äta kött men vara flexibel när sitationen kräver det är min filosofi.
 
Hursomhelst, åter till temat. Med det här i åtanke hade jag gärna ätit en vegetarisk burgare. Det verkar så spännande. En burgare, fast vegetarisk. I bröd. Vegetarisk snabbmat. Tanken är svindlande. Helst i ett grovt bröd. Vitt bröd gör ont i magen.
 
Bilder från Pinterest

Våren har kommit

...till Småland! Skogen är full av vitsippor, fiskmåsarna har sig och folk i allmänhet går crazy och klär sig i sommarkläder. Det ser fint ut från mitt fönster. Själv stannade jag inne idag. Småfebrig i soffan med dokumentär (himla spännande om en gammal man från Kanada som hittar ung fru i Filippinerna. Finns på svtplay under namnet Pappas unga fru. Se den!) och rese-research. Tanken är nämligen att min chico ska besöka mig och den norska fjällen i augusti. Om vi hittar bra biljetter, det vill säga.
 
Igår var en fin kväll. På väg till käraste Gabriella för middag och prat stannade jag och knäppte några bilder med nya kameran. Lite kär är jag nog. En kamera-crush. En blixtförälskelse skulle man kunna säga.
 
Växjö i vårskrud.
Upp