Det väntas moderligt besök!

Och som jag har preppat för detta! De sista av flyttlådorna är undanskuffade, byrån från Ikea har äntligen blivit ihopsatt och alla blonda hår på den svarta ryamattan har blivit uppsugna. Vi har så mycket att göra här, som att handla växtligheter, gå promenader i naturen, se Växjö, köpa TV, laga mat, ha det bra... Mycket som ska hinnas med alltså, sen drar vi hemmåt i helgen.
Riktigt höstväder idag, frost på marken i morse men solen skiner och jag hoppas innerligt att det fina vädret håller i sig. 
 
Strandremsa i Malaga. Såhär ser det alltså inte ut utanför mitt fönster.
 

Det sista av Norge

Norgeäventyret är slut och den gamla vardagen har kickat in. Det välkända livet med studielitteratur, hundra koppar blåbärste, anteckningsblock fulla med anteckningar i blått och rosa, fikor med Växjövänner och sushi på stan. Det är fint på sitt sätt, men som så många gånger förr längtar en ofta bort när vardagen blir för grå. Här kommer det sista av mitt Norge.   
Visste ni att det växer blåbär på platser där det inte växer träd? Inte jag heller förrän jag fick höra om det. Låter som ljug men visst finns det! Men får uppsöka någon fin liten fjällmyr och slå på blåbärsletarsynen. Då kan man hitta så här många.   
Hurtigruten, ja dessa båtar har jag varit på flera gånger. Man lär sig vilken som har bästa jacuzzin och var det finns fantastiska hamburgare. Här åt jag min godaste mat den här sommaren. Min tyska vän Kristin och jag kunde inte annat än att dö mat-döden efter månader av billigt skräp. De mest välspenderade 150 kronerna i mitt liv.    
Min nästa sista dag var jag turist på Nordkap. Extra fin service i souvenirbutiken, massa personalrabatt och en mysig fika. Såklart bultade mitt svenska hjärta extra hårt när jag fann den här pelaren, min sista dag och allt! Både Piteå och Gällivare var ingraverade, två mycket speciella platser för mig.  
Dessa fantastiska vyer alltså! 307 meter ovanför havsytan. Såklart man väljer att säga att det här är Norges (och Europas) nordligast punkt. Fast det är det ju inte. Det är den där udden där borta, uppe till höger i bild. Inte alls lika spännande som Nordkapklipporna.    
De fyrtiofem minutrarna som spenderades på bussen från och till jobbet varje dag var lika magiska varje gång. Det låter så cheesy, jag vet, men det var verkligen så. Naturen däromkring är värd all uppmärksamhet den får från turister. Och med alla tusen renar som skuttar omkring är det svårt att inte dra på smilbanden.  

Mina spanska dagar i bilder

Efter en sommar i Norge utan någon som helst sommar kanske de flesta hade dragit till solen. Men såklart var det inte bara solen som jag hade en dejt med. Min fina chico också, såklart! Han väntade på mig på flygplatsen, mer solbränd än jag förmodligen har förmågan att bli. Två kalasbra veckor med den bästa. Första veckan i en kustby, andra veckan i hans hemstad. 
Vi fyllde dagarna med utflykter till en grotta, Malaga, Malagas feria och stranden. Ibland hade vi spansklektion och jag fick lära mig historien om fikonträden. Fikon är numera min bästa frukt och alla som inte har provat det någon gång borde göra det bums. Nästan varje dag sov vi siesta. En kväll fiskade vi och jag berättade om mina dagar i Norge. Lite som att bo ihop, fast på låtsas. En och en halv vecka och tusen tårar senare är allt jag kan tänka på när vi kommer att ses igen.
 
Den här godingen hade jag en två veckor lång dejt med. Sånt är bra och ännu bättre när man inte har setts på nästan 5 månader och man bor 400 mil ifrån varandra.
 
Vi hittade en spännande nutida konstmuseum i Malaga. Det är lite vår grej, konst på semestern.
 
 
Men också äventyr! Här äventyrades på ett gammalt muslimskt fort mitt i Malaga, i stekande sol. Min kära hade förståelse för min vekhet i hettan och vi struntade i den långa promenaden till slottsruinerna på en annan kulle. 
 
Vi trampade på samma golv som romare gick på för 2000 år sedan. Av någon anledning är det är då jag som verkligen känner mig som en viking.
 
Och såklart åkte vi till stranden flera gånger! Tråkigt nog tålde inte min bleka kropp solens starka strålar och jag fick hemska kliande solutslag första veckan. Därefter var det parasolet och solhatt på alla gånger.
 
Upp