Det är dags för det här samtalet

Ni vet människor som lever i sin egen värld med fasta åsikter som egentligen grundar sig i nonsens och som sätter sig på tvären när en argumentation nalkas? "Ja, jo jag har träffat en eller två", tänker kanske ni då. Jag tycker att det är dags fötter sätts ner och att vi visar den här gruppen människor att de har fel. 
Feminist är idag ett laddat uttryck som många män (och även kvinnor) inte vill förknippas med. Dessa människor lever sina liv med förlegade bilder av vad en feminst är. En feminist är en person, som tror på ett samhälle där människor inte ska förtryckas. Bort med samhällsförtrycket liksom. Många tror inte ens att det inte finns ett förtryck mot kvinnor. De måste ha grus i ögat, för bevisen är klart tydliga. Hur många kvinnor sitter på chefspositioner i Sverige? Hur många kvinnliga statsministrar har det här landet haft? Gjordes det inte en skillnad på rösträtt och kvinnlig rösträtt? Tjänar inte män mer pengar än kvinnor?
Låt alla få ta del av kakan. Låt kvinnor få samma värde som män. Det är dags att vi gör något åt det här. För idag är det inte så. Sport är ett tydligt exempel. Fotboll är fotboll för män och damfotboll är fotboll för de som inte är män. Män får bilar i present på sportgalor när kvinnor presterar bättre. För att män är personer med penis. Manliga sportstjärnor (ja, Zlatan exempelvis) vill inte jämföras med kvinnor. Varför då, Zlatan? Är det fult att vara kvinna? Nej, låt kvinnorna få en cykel med din autograf. Då blir alla nöjda, eller hur var det?
Upp