Ruby Sparks.

Genom ett filmtips på en annan blogg kom jag att tänka på den här underbara filmen. Jag måste tipsa om den! Huvudkaraktärerna spelas av Paul Dano (Calvin) och Zoe Kazan (Ruby).
 
Calvin är en ung författare. Han har skrivit en bästsäljande bok och pressas att ge ut en ny bok. Författarskapet har gjort honom isolerad och han har inga egentliga vänner. Efter att ha fått inspiration ur en dröm tar Calvin fram sin skrivmaskin och en ny historia skapas.
 
Varje dag sitter Calvin på sitt kontor och skriver. Han märker inte riktigt att det börjar hända märkliga saker runt honom. Han hittar trosor i byrålådan och hygienartiklar i badrummet som inte tillhör honom. En dag står en kvinna i hans hus och pratar som att hon känner honom. Han känner igen henne från drömmen han hade. Och hon har samma namn som karaktären i hans nya bok - Ruby Sparks.
 
Calvin blir till en början livrädd, han har ju hittat på personen som står i hans vardagsrum. Hon existerar inte på riktigt. Men samtidigt gör hon det.
 
 
 
I guess I was looking for you. It just took my a while to find you.
 
Calvin och Ruby blir tillsammans. Eller egentligen var de redan tillsammans när han träffade henne. Men Ruby vet inte att hon är ett resultat av hans fantasi. Problemtiskt såklart, som det alltid blir i skapare-skapelse-relationer.
 
What if you get sick of me? I won't. I promise.
 
Jag vill inte avslöja för mycket, avskyr när folk spoilar saker och ting. Men det är en himla fin film med en annorlunda kärlekshistoria.
 
Translation:
Movie review of Ruby Sparks.
Film. | Film, Ruby Sparks, tips | |
#1 - - Sandra Lundin:

Ja, visst är det tråkigt att läsa film & bokrecensioner när prick allt berättas för en? Håller med om att det är en bra film, men jag tycker inte speciellt mycket om Calvin faktiskt.

Svar: Han är ju inte den charmigaste personen direkt ^^
atsimones.blogg.se

Upp