Det sista av Norge

Norgeäventyret är slut och den gamla vardagen har kickat in. Det välkända livet med studielitteratur, hundra koppar blåbärste, anteckningsblock fulla med anteckningar i blått och rosa, fikor med Växjövänner och sushi på stan. Det är fint på sitt sätt, men som så många gånger förr längtar en ofta bort när vardagen blir för grå. Här kommer det sista av mitt Norge.   
Visste ni att det växer blåbär på platser där det inte växer träd? Inte jag heller förrän jag fick höra om det. Låter som ljug men visst finns det! Men får uppsöka någon fin liten fjällmyr och slå på blåbärsletarsynen. Då kan man hitta så här många.   
Hurtigruten, ja dessa båtar har jag varit på flera gånger. Man lär sig vilken som har bästa jacuzzin och var det finns fantastiska hamburgare. Här åt jag min godaste mat den här sommaren. Min tyska vän Kristin och jag kunde inte annat än att dö mat-döden efter månader av billigt skräp. De mest välspenderade 150 kronerna i mitt liv.    
Min nästa sista dag var jag turist på Nordkap. Extra fin service i souvenirbutiken, massa personalrabatt och en mysig fika. Såklart bultade mitt svenska hjärta extra hårt när jag fann den här pelaren, min sista dag och allt! Både Piteå och Gällivare var ingraverade, två mycket speciella platser för mig.  
Dessa fantastiska vyer alltså! 307 meter ovanför havsytan. Såklart man väljer att säga att det här är Norges (och Europas) nordligast punkt. Fast det är det ju inte. Det är den där udden där borta, uppe till höger i bild. Inte alls lika spännande som Nordkapklipporna.    
De fyrtiofem minutrarna som spenderades på bussen från och till jobbet varje dag var lika magiska varje gång. Det låter så cheesy, jag vet, men det var verkligen så. Naturen däromkring är värd all uppmärksamhet den får från turister. Och med alla tusen renar som skuttar omkring är det svårt att inte dra på smilbanden.  
#1 - - Mamma:

Entligen fick vi av slutet från Nordkappstiden, som jag har väntat. Mycket härliga bilder och jag vet att du alltid kommer att minnas din tid där. Gällivare och Piteå, platser som alltid finnas med i ditt liv.
Kram mamma

#2 - - pappa:

Så vackra bilder, och fint skrivet. Kommer du alltid att ha med dig , minnena från denna vackra natur. Hoppas på många bloggar i höst o vinter, alltid lika uppskattat.

#3 - - Vicky:

underbart. älskar norge jag med. <3

Svar: visst är det fantastiskt? :)
At Simone's

#4 - - frida:

tack så mycket! jag vill ha blåbääääär

#5 - - Mie:

Fina bilder! Norge är verkligen underbart!

Svar: Tusen tack :)
At Simone's

#6 - - karoline:

Fint! Jag har en vän som jobbat på Hurtigruten i många år!

Svar: Jaså? Verkar vara ett himla spännande jobb!
At Simone's

#7 - - Anonym:

fina bilder :D

Svar: tack! :)
At Simone's

Upp